Äventyr året runt!

Torgåsgården
Välkommen till Torgåsgården!
Åka längdskidor
Kläppen
Hundspann
Elda

Bo tryggt på STF Sälen Torgåsgården

Vi på STF Sälen Torgåsgården förstår våra gästers oro och jobbar för att det ska vara så tryggt som möjligt att bo hos oss. Därför har vi endast hälften av rummen öppna och kommer bara ta emot ett begränsat antal sällskap åt gången. Alla sällskap får tillgång till varsin toalett. I köket kan du boka in dig och dina gäster så att ni laga mat själva. Vill du förbeställa frukost går det givetvis bra. Vi serverar den i ett av kylskåpen i köket och du tar själv. Självklart städar vi mer frekvent och det finns handsprit strategiskt placerat i huset.

Detta gäller med undantag för de datum då vi sedan tidigare har en större bokningsvolym. Har du frågor är du välkommen att ringa på 0280-30022.

Allt gott. Vänligen Moa & Björn

Om oss

Torgåsgården är ett familjeägt företag som ägs och driv av oss, Moa & Björn Källén och våra två pojkar. Hösten 2017 fick vi möjlighet att ta över gården och vi har gett oss in på vårt största äventyr hittills. Vi har båda lång erfarenhet av fjällen och turism och vår ambition är erbjuda andra en möjlighet att få uppleva det fantastiska med att bo i fjällen med naturen runt husknuten: frisk luft, snö, stjärnklara nätter, en lägereld med kaffe som kokar, norrsken, friluftsliv, djur och natur. Vi vet att det inte alltid är lätt att komma ut och uppleva friluftslivet. Därför hjälper vi dig gärna planera aktiviteter, skickar packlista och tipsar om våra smultronställen. Vi vill att du också ska få känna hur god maten smakar när den lagas utomhus eller hur gott man sover efter en hel dag till fjälls. Hur håren på armen ställer sig på ända när man kommer nära vilda djur i skogen eller spänningen i att fiska. Kraften i älven som flyter och den rena glädjen i skid & snowboardåkning. Fråga oss så hjälper vi dig vidare.

Torgåsgården driver vi som vandrarhem där du sköter det mesta själv och plockar i ordning efter dig. Vi har fokus på en hemtrevlig och mysig atmosfär där du kan känna dig som hemma och vi vill att du som gäst ska använd köket för att laga mat, spela spel, se på film i soffan, dricka kaffe på bryggan och leka i trädgården. Det bästa som finns är när det är liv och rörelse i huset  och möten uppstår. Sänglinne, duschhandduk och städ av rummet vid avresa ingår alltid. Du har tillgång till vårt kök och kan laga frukost själv eller köpa till av oss.

Gården fungerar även som lägergård. Med plats för en hel busslast är vi en populär utgångspunkt för företag, församlingar, föreningar och för alla andra som vill uppleva Sälenfjällen, Kläppen och de fjällnära skogarna och älven året om.

Vår gård är ett gammalt hus som byggts till i etapper. Det började som bönehus redan 1884 och då fanns det i stort sett bara en stor sal. Under andra världskriget användes Torgåsgården som militärförläggning och efter kriget har det varit både SMU-gård, ägt av KFUM Ludvika, samt varit vandrarhem.

Nu skapar vi nästa kapitel i gårdens historia och hoppas du blir en del av den.

Vänligen Moa & Björn och pojkarna

Det här säger våra gäster