Äventyr året runt!

Torgåsgården
Åka längdskidor
Kläppen
Hundspann
Elda

Bo tryggt på STF Sälen Torgåsgården

Vi på STF Sälen Torgåsgården förstår våra gästers oro och jobbar för att det ska vara så tryggt som möjligt att bo hos oss. Därför har vi endast hälften av rummen öppna och kommer bara ta emot ett begränsat antal sällskap åt gången. Alla sällskap får tillgång till varsin toalett. I köket kan du boka in dig och dina gäster så att ni laga mat själva. Vill du förbeställa frukost går det givetvis bra. Vi serverar den i ett av kylskåpen i köket och du tar själv. Självklart städar vi mer frekvent och det finns handsprit strategiskt placerat i huset.

Detta gäller med undantag för de datum då vi sedan tidigare har en större bokningsvolym. Har du frågor är du välkommen att ringa på 0280-30022.

Allt gott. Vänligen Moa & Björn

Om oss

Torgåsgården är ett familjeägt företag som ägs och driv av oss, Moa & Björn Källén och våra två pojkar. Hösten 2017 fick vi möjlighet att ta över och Torgsgården är vårt största äventyr hittills. Vi har båda lång erfarenhet av fjällen och turism och vår ambition är erbjuda andra en möjlighet att få uppleva det fantastiska med att bo i fjällen med naturen runt husknuten: frisk luft, snö, stjärnklara nätter, en lägereld med kaffe som kokar, norrsken, friluftsliv, djur och natur. Vi vet att det inte alltid är lätt att komma ut och uppleva friluftslivet. Därför hjälper vi dig gärna planera aktiviteter, skickar packlista och tipsar om våra smultronställen. Vi vill att du också ska få känna hur god maten smakar när den lagas utomhus eller hur gott man sover efter en hel dag till fjälls. Hur håren på armen ställer sig på ända när man kommer nära vilda djur i skogen eller spänningen i att fiska. Kraften i älven som flyter och den rena glädjen i skid & snowboardåkning.

Om Torgåsgården

Torgåsgården driver vi som vandrarhem och gården har en hemtrevlig och mysig atmosfär där du kan känna dig som hemma. Vi vill att du som vår gäst ska använda hela huset och laga mat i köket, se på film i soffan, dricka kaffe på bryggan, njuta av kvällen på verandan och leka i trädgården. Det bästa som finns är när det är liv och rörelse på gården och möten uppstår. Sänglinne, duschhandduk och städ av rummet vid avresa ingår alltid. Du har tillgång till vårt kök och kan laga din egen mat. Vår stadiga frukost där allt är inhandlat lokalt och med eko kaffe och mjölk går att köpa till. Gården fungerar även som lägergård och vi har plats för en hel busslast. Vi är en populär utgångspunkt för företag, församlingar, föreningar och alla andra som vill uppleva Sälenfjällen, Kläppen, de fjällnära skogarna och älven de lummiga sommarmånaderna och de klara vinterveckorna. Vår gård är ett gammalt hus som byggts om och till i etapper. Gården började som bönehus 1884 under den religiösa väckelse som då drog fram genom landet. Den gången fanns det i stort sett bara en stor sal i huset. Under andra världskriget och Norges ockupation av Tyskland användes Torgåsgården som militärförläggning (gränsen ligger bar några mil bort) och efter kriget har det varit både SMU-gård, ägt av KFUM Ludvika, samt varit vandrarhem.

Nu skapar vi nästa kapitel i gårdens historia och hoppas du blir en del av den.

Vänligen Moa, Björn och pojkarna

Det här säger våra gäster