Vi på Torgåsgården & Hike in Dalarna älskar friluftsliv och människor så vår idé är enkel; vi vill erbjuda en trygg och hemtrevlig bas på gården för dig som ska besöka Sälenfjällen och ge skräddarsydda äventyr och upplevelser om du vill ha vår hjälp att hitta ut i naturen. Oavsett om du som kommer är ett företag på konferens, en församling med konfirmander eller det är familjen som ska på semester. För grupper erbjuder vi dessutom helhetslösningar.

Visste du att bara vår del av Malung Sälens kommun är större än hela Öland? Eller att det finns ca 20 naturreservat med allt från fjällens vilda vidder till fäbodens trygga glänta och stora djupa skogar med hundratals fiskevatten runt oss? Välj mellan att följa väl markerade fjälleder eller knappt upptrampade stigar i skogen. Boka in oss som guide eller gå på egen hand. Låt oss visa dig våra smultronställen eller hitta dina egna. Här finns äventyret och naturen precis utanför dörren och vi vill visa sig en annan sida av Sälen.

Vi är en del av STF, Svenska Turistföreningen sedan 2019.

Familjen Källén – Vi bor mitt i äventyret

Det är vi, Moa & Björn Källén som äger och driver Torgåsgården & Hike in Dalarna tillsammans med våra två söner. Hösten 2017 fick vi som familj möjlighet att köpa Torgsgården och påbörja vårt största äventyr hittills. Vi bor på gården och ofta känns det som att gästerna, både nya och gamla kommer ”hem” till oss lika mycket som de kommer till Torgåsgården. Vi har lång erfarenhet av området, turism och service efter många år i norska och svenska fjällen. Vi har försökt flytta söder ut flera gånger men fjällen ropar oss ständigt tillbaka varje gång med alla sina möjligheter till friluftsliv, vintersporter och trygga livsstil för hela familjen. Här det enkelt att spendera tid tillsammans som familj och lika lätt att komma ut på isen och fiska som att spänna på sig brädan och åka i backen som det är att åka till butiker om du bor i en storstad. Det är verkligen som att vi bor mitt i äventyret!

Till vår hjälp har vi även våra duktiga och omtänksamma kollegor, Marie och Johanna som hjälper med det viktiga dagliga arbetet på gården och våra fantastiska lokala ungdomar som jobbare extra och så klart våra söner som hjälper oss.

Moa & Björn Källén

Vi bidrar till hållbart resande

Självaste platsen, Torgåsgården och naturen runt oss är inget vi tar för givet. Därför är det en självklarhet att vi har skrivit på STF:s hållbarhetslöfte och att jobba med att minimera vårt och våra gästers avtryck på platsen.

Vi är väldigt stolta över vår lilla bygd som erbjuder många bra lokala produkter och tjänster. Därför är det naturligt att använda sig av det vi har närmast oss först. Till exempel hämtar vi alla bullar vi serverar på det lilla gårdsbageriet Hjulslätts på andra sidan älven och mycket av maten handlar vi direkt av våra matbutiker i området. Det är en självklarhet att alltid försöka göra inköp efter säsong och som har svenskt ursprung. Vi samarbetar också med lokala företag som vi vet erbjuder bra service och upplevelser för våra gäster. Vi jobbar för att reducera matsvinnet och få mer effektiv och miljövänlig uppvärmning av gården.

En av de viktigaste frågorna i reselivet just nu är även vår hjärtefråga. Nämligen hållbart friluftsliv. Slitage på naturen kan nämligen se ut på många olika vis. Vi bidrar genom att erbjuda utbildningar och lära våra gäster om friluftslivets förutsättningar och allemansrättens fantastiska möjligheter och skyldigheter samt genom att våra guidningar och upplevelser sker över ett större område och utanför allfartsväg.